Test – Sunteti melancolic, echilibrat sau voios?

[os-widget path=”/acpsihologie/test-sunteti-melancolic-echilibrat-sau-voios” of=”acpsihologie”]

La sfarsitul testului veti sti daca va este caracteristica voiosia, echilibrul sau melancolia.

Indiferent de raspunsul primit nu trebuie sa uitati faptul ca nu este o testare psihologica specifica unui cabinet psihologic. Rezultatul nu se echivaleaza nicidecum unui diagnostic specializat. Este doar un test autoevaluativ, cu scop informativ, orientativ si educativ,

In pagina de raspuns sunt descrise caracteristicile specifice melancoliei ca forma a depresiei, precum si sugestii motivationale pentru persoanele ce au parcurs sau se afla in aceasta “vale a plangerii”.

La crearea testului am avut ca baza lucrarea “Cum să ne calculăm coeficientul de personalitate. Un program de antrenament individual şi 40 de teste”, autori G. Senger şi W. Hoffman, editura Gemma, pe care o recomand spre lectura.

Lucrarea reprezinta, conform autorilor, doar un suport orientativ, ce sprijina cititorul sa se confrunte cu el insusi, oferindu-i-se acestuia informatii si sfaturi utile. Categoriile testelor cuprinse in carte, au fost stabilite cu ajutorul datelor statistice, a analizei factorilor, a coeficienților de regresie si uneori a unor modele lineare de ecuatii structurale. Autorii au completat seria intrebarilor, tinand aici cont de experienta lor practica dobandita, cu poziții noi, utile, atunci cand au considerat acest lucru ca fiind imperios necesar.

Cum sa ne calculam coeficientul de personalitate

Va doresc lecturi placute!

Previous Article
Next Article