Sugestii de lectură
Cele mai bune carti de psihologie
Carti care merita citite! Propunem o serie de carti de specialitate, din domeniile: psihologie, psihoterapie, dezvoltate personala, consiliere psihologica, etc.
In aceasta saptamana va propunem 4 carti de la Editura Trei
Pentru a descoperi procesele care stau la baza schimbarilor psihoterapeutice, trebuie sa privim dincolo de particularitatile formelor specifice de psihoterapie si sa intelegem aspectele comune ale evolutiei, biologiei si experientei umane.
La intrebarea „De ce este eficienta psihoterapia?”, autorul formuleaza raspunsuri bazate pe fundamente stiintifice, care se inspira din diferite tipuri de psihoterapie si tin cont de mecanismele fundamentale de adaptare si schimbare de la nivelul creierului, psihicului si vietii relationale.
Pentru a descoperi calea spre schimbare, trebuie sa privim dincolo de cuvinte, diagnostice si problemele manifeste si sa cercetam trecutul indepartat al speciei umane si trecutul personal al fiecarui client, schemele de atasament, schemele de statut social, rusinea fundamentala legata de instinctele primitive, mecanismele si efectele anxietatii, stresului si traumelor.
Numeroase ilustrari clinice completeaza explicatiile stiintifice, oferind cititorului interesat un tablou complet al schimbarii prin psihoterapie. Louis J. Cozolino este profesor de psihologie la Universitatea Pepperdine din Los Angeles. A scris carti dedicate neurostiintelor si psihoterapiei. La Editura Trei a mai aparut Predarea bazata pe atasament (2017).
Jack B. Schaffer, Emil Rodolfa
Cum poate fi stabilit un diagnostic? La ce ii poate folosi psihologului? Care este cel mai util sistem de diagnostic – DSM sau ICD? In cartea de fata autorii argumenteaza ca abordarea ICD-10-CM este de mare ajutor psihologului care incearca sa inteleaga „cine este aceasta persoana cu care lucrez si de ce este ea asa cum este”.
Fiecare capitol ofera un rezumat al clasei de diagnostic, prezinta un caz, descrie procesul de evaluare si diagnosticare conform ICD-10-CM; de asemenea, discuta problemele etice ridicate de interactiunea cu clientul respectiv, prezinta pe scurt modalitatile de a gestiona riscurile asociate cazului respectiv si formuleaza posibile recomandari, inclusiv prin comentarii despre un posibil plan de tratament, alaturi de comentarii utile si de profunzime privind procesul de evaluare si de identificare a unui diagnostic diferential.
Capitolele din aceasta carte acopera 16 categorii de diagnostic alese pe baza frecventei lor la persoanele care se prezinta in clinici, precum si pe baza frecventei lor in literatura de specialitate si in contextul educational dedicat diagnozei, adica acele diagnostice care se bucura de atentia specialistilor in momentul prezent. Cartea este extrem de utila psihologilor, psihiatrilor, studentilor si tuturor celor interesati de psihologia clinica.
Jack B. Schaffer este psiholog clinician specializat in evaluarea neuropsihologica si psihoterapia de familie.
Emil Rodolfa este profesor de psihologie la Alliant International University si este director de formare la University of California Counseling and Psychological Services.
Emil Verza, Florin Emil Verza dtalii si comentariul integral pe Libris,ro
Psihologia copilului evidentiaza dinamismul ierarhic al dezvoltarii psihice a copilului prin dobandirea noilor achizitii si formarea de competente adaptative la mediul ambiant si modul in care se construieste treptat personalitatea copilului, care acumuleaza insusiri inca din ontogeneza timpurie.
In centrul analizei propuse de autori se afla factorii care influenteaza dezvoltarea copilului, cresterea acestuia intr-un mediu favorizant sau mai putin favorizant, nivelul sociocultural si educational ce joaca un rol fundamental in structurarea tipologiei psihice si a stilului comportamental. Prin continutul si modul de tratare, de organizare sistematica si logica, dar si prin nivelul informatiilor vehiculate, Psihologia copilului se adreseaza specialistilor, psihologi, psihopedagogi, pedagogi, dar si studentilor ce se pregatesc in specializarile respective, si nu in ultimul rand parintilor interesati de copil si de copilarie.
Emil Verza este profesor emerit la catedra de Psihopedagogie speciala a Facultatii de Psihologie si Stiintele Educatiei, Universitatea din Bucuresti. Impreuna cu Ursula Schiopu a scris prima lucrare de psihologia varstelor publicata in limba romana.
Psihologia Sinelui, intemeiata de Heinz Kohut, este una dintre cele mai importante orientari din psihologia, psihoterapia si psihanaliza contemporana.
Pornind de la tulburarile narcisice de personalitate, frecvente in clinica sa din America anilor ’50, Kohut se distanteaza de teoria pulsiunilor elaborata de Freud pe baza tratarii nevrozelor, foarte raspandite in Europa inceputului de secol.
În centrul psihologiei sinelui se va afla linia narcisica a dezvoltarii psihice, pe care Kohut o considera prioritara. Sinele, obiectele sinelui, oglindirea, transferul narcisic iau locul principalelor concepte freudiene. Importantele modificari teoretice se concretizeaza in innoiri ale tehnicii, intre care privilegierea empatiei in raport cu interpretarea se situaza pe primul plan.
Sintetizand intreaga conceptie a lui Kohut, prelegerile interactive sustinute de el la Chicago la mijlocul anilor ’70 se adreseaza psihoterapeutilor, psihiatrilor, psihologilor, precum si tuturor celor interesati de cunoasterea de profunzime a omului.
CUNOASTEREA OMULUI
Publicată inițial în 1927, Cunoașterea omului este la fel de relevantă astăzi ca și atunci, un ghid esențial pentru aceia dintre noi care doresc să se înțeleagă mai bine pe ei înșiși și rolul lor în societate.
O introducere excelentă în principalele teme ale psihologiei individuale ale lui Adler, atât pentru profesioniștii din domeniu, cât și pentru studenții la psihologie și pentru publicul larg.
STRESUL PSIHIC , TEHNICI DE REGLARE A CONDUITEI SI DE PREVENIRE A TUBURARILOR DE ADAPTARE
IRINA ANCA TANASESCU
DE CE FAC ASTA?
MAMA SI SENSUL VIETII
PROGRAMĂRI Cabinet individual de psihologie, Alexandrescu Cristian
Tags: Cabinet individual de psihologie, Cabinet psiholog, Cabinet psihologic, Cabinet psihologic Bucuresti, Carti de psihologie, Carti psihologice carturesti, Carti de psihologie pentru copii, Carti psihologice pentru adolescenti, Carte psihologie bac, emag carti psihologie, Carti de psihologie online gratis, Caut un psiholog, Ce este psihologia, Ce este un psiholog, Ce studiaza psihologia, consiliere si terapie suportiva, Consultatie psiholog, Curs psihologie, Definitiii ale psihologiei, Despre cabinet psihologic, Despre psihologie, Fundamentele psihologiei, Introducere in psihologie, Invata psihologie, Istoria psihologiei, Legile psihologiei, Lista psihologi, Meseria de psiholog, Psihologie, pfa psiholog, psiholog, Psiholog Bucuresti, Psiholog online, Psiholog sector 4, Psihoterapeut Bucuresti, Rolul psihologiei, Scopul psihologiei, Sedinte psiholog, srl psiholog, tehnici de terapie suportiva, Terapie psihologica, Terapie suportiva, Totul de spre psihologie pdf, Webinar psihologie, Workshop psihologie