Anxietate

3 carti despre anxietate

Daca vorbim de emoții subiective neplacute, de spaimă față de evenimente anticipate, vorbim de anxietate.

Anxietatea poate fi o <insusire> pe termen lung sau o <stare> pe termen scurt.

Anxietatea este un simțamant de neliniste si ingrijorare, care se poate generaliza ca o suprareacție la o situație care este vazuta in mod subiectiv ca amenințătoare. Doar persoana afectata se implica in asteptarea unei amenintari viitoare.

Anxietatea nu este acelasi lucru cu frica, care este un raspuns la o amenințare reala sau perceputa.

Anxietatea este adesea acompaniata de tensiune musculară, agitație, oboseala si probleme de concentrare.

3 carti despre anxietate va explica mai exact ce inseamna, atunci cand persista, aceasta tulburare.

Psihologia fricii
Temeri, angoase si fobii

“Cum poti capata curajul de a-ti depasi propria frica? Iata intrebarea la care lucrarea de fata ofera un raspuns amplu, complet si bine argumentat. Frica, incercata de fiecare dintre noi in anumite momente din viata, acest mecanism arhaic de alerta si protectie, nu mai are acum niciun secret.

Diversele tipuri de temeri, fobii, angoase, tulburari de panica si multe altele sunt prezentate clar si in mod accesibil de acest autorul cu o mare experienta in domeniu. De la factorii declansatori pana la modalitatile de control al acestei emotii universale, toate aspectele importante sunt trecute in revista de Christohpe Andre. In plus, toate informatiile sunt sustinute de exemple si relatari din bogata lui experienta in domeniu.” O gasiti pe Carturesti.ro

Cum sa va controlati anxietatea inainte ca aceasta sa va controleze

“Urmând regulile terapiei raţional-emotive şi comportamentale (T.R.E.C.) elaborate de dr. Albert Ellis, vă puteţi controla anxietatea înainte ca aceasta să pună stăpânire pe dumneavoastră.

Anxietatea sănătoasă – care implică sentimente de îngrijorare, prudenţă şi vigilenţă – poate fi o adevărată binecuvântare: ţine la distanţă pericolele, vă alimentează spiritul de conservare şi vă face să fiţi conştient de lucrurile negative pe care le puteţi schimba. Anxietatea nesănătoasă vă inhibă de la a vă bucura de activităţile şi relaţiile de zi cu zi şi vă determină să le percepeţi ca fiind mult prea riscante. Vă face să acţionaţi ineficient, vă umple mintea cu preocupări extenuante şi vă frânează creativitatea.

în cartea de faţă veţi găsi nenumărate exemple de cazuri pe care dr. Ellis le-a tratat cu succes, inclusiv cele referitoare la anxietatea de performanţă, nesiguranţa de ordin profesional, disfuncţiile sexuale şi fobiile sociale. Sunt incluse peste 200 de maxime raţionale care vă vor diminua anxietatea nesănătoasă şi vă vor amplifica şansele de succes, satisfacţie şi fericire, acasă şi la locul de muncă.” O gasiti pe Carturesti.ro

De la anxietate profesională la anxietatea in ceea ce priveşte plata ratelor sau chiar a performantelor intime, se pare ca există o multitudine de metode a a face faţa anxietatii si de a nu permite ca aceasta sa devina paralizanta. Este una dintre cele 3 carti despre anxietate, foarte interesanta, de un real ajutor pentru cei care trec prin aceste stari.

Nascut anxios
“Născut anxios este cea mai cunoscută lucrare a psihologului și pediatrului american Daniel P. Keating. Una dintre tezele fundamentale ale cărții este aceea că stresul la care este expusă o persoană în primul an de viață poate avea o influență hotărâtoare asupra dezvoltării ei ulterioare. Keating argumentează, invocând o serie întreagă de studii din diverse domenii, că nivelul de stres la care sunt expuși părinții este transmis, printr-un soi de conta­minare, copilului, printr-un proces epigenetic descris, pe larg, în carte.” O gasiti pe Carturesti.ro
Cartea se adreseaza societatii americane, dar ne poate ajuta si pe noi pentru ca problema este privita din mai multe perspective, trecand prin diferite discipline stiintifice.
Va doresc lectura linistita! 3 carti despre anxietate
Pagina urmatoare
AC-Psihologie Next

 

Previous Article
Next Article