Muzeul Sigmund Freud din Viena

Muzeul Sigmund Freud, Viena


Sigmund Freud, supranumit parintele psihanalizei, a locuit si lucrat vreme de aproape 50 de ani, intr-un imobil situat pe strada Berggasse la numarul 19 in Viena. In anul 1971 aici s-a infiintat muzeul ce-i poarta numele, la initiativa Societatii S.Freud si in prezenta fiicei acestuia, Anna Freud.

In anul 1996, muzeul s-a extins cu cateva camere pentru expozitii si diverse evenimente, iar in fiecare an pe 6 mai (ziua de nastere a lui S.Freud), din 1970, se organizeaza seminarii bazate pe lucrarile si domenile de interes ale psihanalistului.

Muzeul contine o arhiva cu mii de documente, imagini, dar si sculpturi, tablouri pecum si fotografii de la congresele la care Freud a participat.

Vizitatorii vor vedea, de asemenea, filme istorice din viata privata a lui Freud si a familiei sale, compilate si comentate de Anna Freud. Sunt secvente de film unice despre familia Freud, din anii 1930, comentate de Anna Freud.

Mobilierul fostului apartament si cabinet este original, inclusiv in sala de asteptare, iar muzeul cuprinde circa 80 de piese din colecția lui Freud de antichitati si cateva dintre obiectele sale personale, copii semnate si primele editii ale operelor sale care ofera o privire de ansamblu asupra biografiei lui.

Tot aici, in aceasta casa, Sigmund Freud a finalizat una dintre lucrările sale importante, „Interpretarea viselor”, publicata la Viena în anul 1900. Cu toate acestea, majoritatea lucrurilor lui Freud se afla insa in Anglia, la casa din Maresfield Gardens, 20 din Hampstead, acolo unde a trait ultimul an din viata.


Previous Article
Next Article

Lasă un răspuns