Alexandrescu Cristian - Cabinet individual de psihologie

Consiliere psihologică

Consiliere psihologica

Dincolo de tipurile de consiliere psihologică şi de expectanțele clientului se pot identifica anumite categorii comune de obiective ale procesului consilierii:

  1. Schimbarea comportamentala

Este o condiţie a optimizării personale, a posibilităţii de a trăi mai bine în mediul familial,profesional şi social. Clientul este ajutat să găsească modalităţile în care să trăiască mai bine, să funcţioneze la un nivel mai bun de performanţă, să dobândească mai mult, să aibă un potenţial mai ridicat.

  1. Dezvoltarea capacitătilor adaptative.

Pe parcursul psihogenezei, fiecare etapă de dezvoltare pune subiectul în faţa anumitor sarcini specifice şi expectaţii.

  • prezent şi viitor;
  • normalitate;
  • spaţiul dezvoltării;
  • actualitate;
  • termen scurt;
  • conştientizare;
  • educaţie;
  • vocaţie;
  • suport;
  • rezolvare de probleme.
  1. Dezvoltarea capacitatilor decizionale.

Consilierul nu va lua decizii în locul clientului, ci îl va susţine pentru a lua cea mai bună decizie. Clientul va învăţa să înţeleagă cum şi de ce angajează o decizie, să aproximeze cât mai bine consecinţele în termeni de risc, timp, costuri, energie. Scopul consilierii constă în a identifica factorii afectivi, raţionali şi de personalitate care interferează cu procesul decizional şi maniera în care o fac.

  1. Imbunatatirea relatiilor interpersonale.

Majoritatea indivizilor întâmpină dificultăţi în relaţiile lor cu ceilalţi, cu efecte nedorite în contextul familial, de cuplu, profesional etc. Dificultăţile au cauze variate, printre care imaginea de sine joacă un rol important întrucât determină modalităţi defensive de relaţie. De aceea, consilierea se va centra atât pe îmbunătăţirea relaţiilor cu ceilalţi, dar şi cu sine.

  1. Dezvoltarea potentialului clientului.

Se centrează pe învăţarea modalităţilor prin care clientul să-şi poată folosi maximal abilităţile de care dispune. Aceasta presupune întărirea libertăţii de manifestare a clientului în cadrul său specific şi totodată a capacităţii de control a acestui mediu. Consilierea intervine în situaţii de adicţie prin învăţarea modalităţilor de optimizare a propriului organism, prevenind stresul, depresia, angoasa.


Site de psihologie. Articole si pagini cu subiecte din vastul domeniu al psihologiei. Dezvoltare personala, consiliere psihologica, teste online. AC Psihologie


Alexandrescu Cristian, psiholog clinician. Dezvoltare personala, consiliere psihologica, psihodiagnoza. N.L.P. practitioner I.A.N.L.P.


TESTE ONLINE


Citiți cele mai noi articole, celelalte pagini, ultimele noutati
din site!
ARTICOLE

PROGRAMĂRI Cabinet individual de psihologie, Alexandrescu Cristian


Pagina urmatoare
AC Psihologie – Tipuri de tulburări emoționale

Tags: Cabinet individual de psihologie, Cabinet psiholog, Cabinet psihologic, Cabinet psihologic Bucuresti, Carti de psihologie, Caut un psiholog, Ce este psihologia, Ce este un psiholog, Ce studiaza psihologia, consiliere si terapie suportiva, Consultatie psiholog, Curs psihologie, Definitiii ale psihologiei, Despre cabinet psihologic, Despre psihologie, Fundamentele psihologiei, Introducere in psihologie, Invata psihologie, Istoria psihologiei, Legile psihologiei, Lista psihologi, Meseria de psiholog, Psihologie, pfa psiholog, psiholog, Psiholog Bucuresti, Psiholog online, Psiholog sector 4, Psihoterapeut Bucuresti, Rolul psihologiei, Scopul psihologiei, Sedinte psiholog, srl psiholog, tehnici de terapie suportiva, Terapie psihologica, Terapie suportiva, Webinar psihologie, Workshop psihologie