Webinare psihologie

Zoom meeting, ghid de utilizare

Descrierea platformei


Aplicația permite efectuarea de apeluri video de grup, folosirea chat-ului, împărtășirea ecranului tutorelui (psiholog) și utilizarea unei table virtuale interactive. Poate fi folosită atât pentru comunicarea cu studenții, cât și pentru comunicarea cu alti tutori/instructori.

Ce date colectează aplicația puteți citi pe Zoom Privacy Statement

Pași de instalare a aplicației

Toți pașii de mai jos sunt făcuți în browser, fără să fie nevoie să descărcați local (pe calculatorul dumneavoastră) aplicația dedicată Zoom.
Accesați, de pe calculator, pagina https://zoom.us/
Apăsați butonul “SIGN UP, IT’S FREE” din colț dreapta sus.
Introduceți adresa de e-mail cu care doriți să creați contul Zoom și apăsați butonul “Sign Up”.
Apăsați butonul “Confirm” din pop-up-ul apărut.
Verificați inbox-ul adresei de e-mail introdusă. Ați primit un e-mail de la Zoom cu subiectul
“Please activate your Zoom account”. Dacă nu găsiți e-mailul de la Zoom în Inbox, verificați și folderul Spam. Apăsați butonul “Activate Account” din mailul primit.
Veți fi redirecționați către o nouă pagină Zoom. Completați câmpurile formularului astfel apărut:
Prenume, Nume, o parolă pentru contul dumneavoastră și încă o dată aceeași parolă (pentru
confirmare). După completare, apăsați butonul “Continue”.
În fereastra nou apărută, apăsați butonul “Skip this step” dacă deocamdată nu doriți să recomandați platforma Zoom unui coleg.
În fereastra nou apărută, apăsați butonul “Go to My Account”.
Astfel, veți ajunge în contul dumneavoastră Zoom.

Pași utilizare pentru studenți

 1. Studenții vor primi de la tutore/instructor link-ul prin care se vor conecta la lecția în Zoom. Așa cum este explicat în pașii de mai sus, el este de forma: https://us04web.zoom.u /j/784994326
  Conectare de pe calculator
 1. Dacă un student se conectează de pe calculator, odată ce va apăsa pe link-ul de conectare Zoom (cu 5-10 minute înainte de ora anunțată pentru începerea lecției online), o să vadă o fereastră în care i se va cere să pornească programul Zoom.
 2. Acum, acesta va apăsa pe butonul “Run” pentru a porni Zoom.
 3. În câteva secunde, i se va deschide aplicația Zoom (după ce i se va cere acordul de a se alătura video și audio) și va vedea o fereastră care îi va spune că tutorele încă nu a început lecția Zoom (dacă tutorele / “Host-ul” nu a apăsat deja butonul “Start meeting” din contul acestuia).
 4. În momentul când tutorele va da drumul lecției Zoom, studentului i se va genera automat o nouă fereastră, fereastră în care va vedea atât tutorele, cât și colegii lui conectați.
  Conectare de pe telefon
 5. Ca un student să acceseze lecția Zoom de pe mobil, el trebuie în primul rând să își instaleze pe telefon aplicația Zoom dedicată din Magazinul Play (pentru telefoane tip Android) sau App Store (pentru telefoane tip IPhone).
 6. După, el va da click pe link-ul primit de la tutore, linkul de conectare la Zoom. Astfel, i se va deschide automat aplicația din telefon. După ce acceptă conectarea Video și Audio pe telefon, acesta poate participa la webinar/lecție.

Alte detalii privind utilizarea platformei Zoom găsiți în pagina STAGII DE PRACTICA a siteului AC PSIHOLOGIE.


Imagine articol – Image credit – Rudy and Peter Skitterians © from Pixabay
Previous Article
Next Article