Evenimente organizate de Alexandrescu Cristian, Cabinet Individual de Psihologie

- Acest eveniment a trecut.
ICD 11 – Noile perspective
Tulburări mentale, comportamentale sau de neurodezvoltare în ICD11
5 noiembrie 2022 @ 11:00 – 13:30 EET
Workshop/webinar
Ce aduce în plus ICD11 față de varianta anteriară ICD10, Clasificarea statistică internațională a bolilor și a problemelor de sănătate înrudite.
Grupările ICD-11
În ICD-11 grupările de tulburări mentale, comportamentale și neurodezvoltare încep cu Tulburările de neurodezvoltare, urmate apoi de Schizofrenia și alte tulburări psihotice primare, Catatonia, Tulburări de dispoziție, Tulburări de anxietate și frică, Tulburări obsesiv-compulsive și asociate, Tulburări asociate în mod special cu stresul, Tulburări disociative, Alimentație și tulburări de alimentație, Tulburări de eliminare, ș.a.m.d.
A fost adăugată o nouă grupare de stabilire a diagnosticului pentru catatonie, la același nivel ierarhic ca tulburările de dispoziție, anxietatea și tulburările legate de frică etc.
Tulburarea bipolară în ICD-11 a fost deasemenea subdivizată în tulburarea bipolară de tip I și de tip II. DSM-IV introdusese deja cele două tipuri de tulburări bipolare, rezultatele certetărilor din ultima perioadă, sporind dovezile care susțin validitatea distincției dintre aceste două tipuri.
A fost inclusă în ICD-11 tulburarea de tezaurizare, care se caracterizează prin acumularea de posesiuni, cumpărarea în exces sau a dificultății de a le arunca, indiferent de valoarea lor…
Ce aduce în plus și prin ce se diferențiază ICD11 față de varianta anteriară ICD10, Clasificarea statistică internațională a bolilor și a problemelor de sănătate înrudite.
În webinar/workshop voi prezenta noile perspective în ICD11 pentru diferite tulburări având codurile 06.
O caracteristică deosebit de importantă a ICD-11 este abordarea lor în descrierea caracteristicilor esențiale ale fiecărei tulburări, care reprezintă acele simptome sau caracteristici pe care un psiholog clinician se așteaptă, în mod rezonabil, să le găsească în toate cazurile de tulburare.
Aceste coduri reprezintă elemente comune pentru toţi profesioniştii din sănătate la nivel global şi asigură o platformă comună pentru diagnosticarea afecţiunilor din aria Tulburărilor mentale, comportamentale sau de neurodezvoltare.
Noi coduri au fost incluse în noua versiune, cum ar fi „gaming disorder”, tezaurizarirea – „hoarding disorder”… sau noi criterii pentru tulburarea de stres posttraumatic.
ICD-11 nu este doar ICD-10 cu câteva categorii noi. Mai degrabă, ICD-11 este un sistem informațional de sănătate diferit și mai puternic, bazat pe ontologie formală, conceput pentru a fi implementat în infrastructurile moderne de tehnologie a informației și suficient de flexibil pentru modificarea viitoare și utilizarea cu alte clasificări și terminologii. Este mai capabil să surprindă caracteristicile relevante clinic ale cazurilor și să permită rezumarea informațiilor în diverse scopuri, are flexibilitate care permite utilizarea în moduri mai mult și mai puțin elaborate și are suport integrat pentru mai multe limbi. De asemenea, este conceput pentru a se asigura că datele codificate conform ICD-11 vor fi comparabile cu datele codificate conform ICD-10.
ICD-11: an international classification of diseases for the twenty-first century
ICD 11 – perspective
Webinar/Workshop
Data: 05.11.2022
Ora de începere: 11.00
Eveniment online pe ZOOM Meeting
Organizator: AC Psihologie (Alexandrescu Cristian, Cabinet individual de psihologie)
Durata: 2h 30 min.
În iunie 2018, OMS a aprobat prima versiune de implementare pentru utilizare începând cu ianuarie 2022. Versiunea actuală este datată 2022-02 (februarie 2022).
✓O scurtă istorie a ICD-10 și ICD-10-CM;
✓Care au fost și sunt obiectivele revizuirii ICD-11;
✓Diferențe între ICD-10 și ICD-11;
✓Structura codurilor de baza ICD 11;
✓Prezentare generală a instrumentelor de implementare;
✓Codurile de extensie din ICD 11 pentru gruparea 06 – Tulburări mentale, comportamentale sau de neurodezvoltare;
✓Despre psihodiagnostic – prezentare generală;
✓Caracteristicile psihodiagnosticului clinic;
✓Studiu de caz.
După webinar, participanții vor primi suportul de curs în format pdf și vor avea acces, pentru revizuirea cunoștintelor acumulate, la cursul online din site.
NU SE MAI PRIMESC INSCRIERI
Alexandrescu Cristian, Cabinet individual de psigologie
0770855804
contact@ac-psihologie.ro
Trebuie să te autentifici pentru a publica un comentariu.