Metaprograme

Piramida nivelurilor neuro-logice

Metaprogramele in NLP sunt ca un fel de Microsoft Windows, iar fiecare dintre noi detinem un sistem de operare specific.

Sunt proceduri si strategii care seteaza “mediul”, creeaza cadrul, pentru alte proceduri si strategii, la fel cum face un sistem de operare al unui computer.

Metaprogramele determina atat calitatea cat si relatiile dintre experiente si informatii la nivelul strategiilor noastre.

Ele influenteaza modul în care experientele sunt reprezentate, sortate si stocate, avand un nivel ridicat de abstractizare. Operareaza la un nivel de profunzime care trece de nivelul constient al utilizarii mentalului nostru.

Daca analizam metaprogramele unei persoane, sau cele proprii, putem culege informatii despre sinele interior si despre elementele fundamentale ale structurii personalitatii respective.

Metaprogramul, ma apropii de …. sau ma indepartez de…., este cel al principiului placerii prin cautarea starilor placute si evitarea pe cat posibil a celor neplacute. Fiecare dintre noi doreste ambele lucruri dar suntem inclinati, mai mult sau mai putin, catre unele sau altele dintre ele.


Pagina următoare - Articole

Translate »

AC Psihologie

X