Servicii psihologice

Servicii psihologice:

Intervenţie/asistenţă/consultanţă psihologică:

Consiliere şi terapie suportivă, optimizare şi dezvoltare personală, autocunoaştere.

(Psiho)Diagnostic şi evaluare clinică


Detalii:

Intervenţie/asistenţă/consultanţă psihologică:

* educaţie pentru sănătate, promovarea sănătăţii şi a unui stil de viaţă sănătos (ex. prin prevenţie primară şi secundară), prevenirea îmbolnăvirilor (ex. prin modificarea stilului de viaţă);

* consiliere şi terapie suportivă; intervenţie psihologică clinică primară – consiliere psihologică primară şi psihoterapii scurte – controlul primar al factorilor psihologici implicaţi în sănătate şi boală.

* optimizare şi dezvoltare personală, autocunoaştere (ex. coaching).

(Psiho)Diagnostic şi evaluare clinică:

* identificarea factorilor psihologici implicaţi în sănătate, dezvoltare şi tulburare/boală mintală;

* intervenţii paliative la adult, familie sau copil; promovarea şi optimizarea sănătăţii şi dezvoltării umane

+evaluare subiectiv-emoţională;

+evaluare cognitivă;

+evaluare comportamentală;

+evaluare bio-fiziologică (ex. prin proceduri de bio-feedback);

+evaluarea simplă a personalităţii şi a mecanismelor de coping/adaptare/defensive;

+evaluarea contextului familial, profesional, social, economic, cultural în care se manifestă problemele psihologice;

+evaluarea dezvoltării psihologice.


Terapia suportivă

A face terapia suportivă înseamnă să ajuți oamenii să-și gestioneze, cu mai multă uşurinţă, situaţiile dificile, atunci când aceștia se confruntă cu ele.
Din categoria situaţiilor dificile pot face parte nu numai bolile grave, dar şi alte situaţii neplăcute precum: un divorţ, decesul unei persoane dragi, dificultăţile relaţionale în situaţii de criză, de şoc post-traumatic, tratamentele medicale invazive şi dureroase, necesitatea adoptării unei noi direcţii de dezvoltare în sfera profesională etc.

Asigurarea unui suport prin psihoterapia de susţinere presupune parcurgerea câtorva etape.

O primă etapă ar fi evaluarea persoanei, având ca scop înţelegerea, cunoaşterea şi autocunoaşterea.

Psihologul, terapeutul, va alege calea cea mai potrivită pentru a crea o alianţă terapeutică, de a interveni pentru a menţine sau creşte stima de sine a clientului (mai ales atunci când acesta se simte copleşit), de a micşora impactul simptomelor problematice şi de a mări capacitatea de adaptare.

Terapia suportivă reprezintă un mijloc prin care persoanei i se oferă suport și empatie. Aceasta terapie face clientul să se simtă mai sigur, mai acceptat, încurajat.

Terapia suportivă este aplicată de catre psiholog și urmărește o întărire și/sau refacerea mecanismului de adaptare. Terapia suportivă urmarește, nu în ultimul rând, educarea persoanei și o permanentă încurajare a acesteia, pe drumul schimbării în mai bine.

Scopul terapiei suportive este:

  • redobandirea abilităților sociale (relaționare interumana mai ușoară);
  • dobândirea unui sentiment de participare la viața colectivă;
  • înțelegerea situației pe care o traversează persoana, mobilizandu-și forțele adaptative, într-o atmosferă de acceptare și securitate.

Vă puteți programa online oricănd pe pagina de programări a site-ului. Deasemena, puteți lăsa un mesaj prin butonul de WhatsApp sau ne puteți contacta direct prin telefon la numărul: 0770.855.804, în intervalul orar 9-17, de luni până vineri.


Articolul urmator
Pagina urmatoare

Tags: Cabinet individual de psihologie, Cabinet psiholog, Cabinet psihologic, Cabinet psihologic Bucuresti, Carti de psihologie, Caut un psiholog, Ce este psihologia, Ce este un psiholog, Ce studiaza psihologia, consiliere si terapie suportiva, Consultatie psiholog, Curs psihologie, Definitiii ale psihologiei, Despre cabinet psihologic, Despre psihologie, Fundamentele psihologiei, Introducere in psihologie, Invata psihologie, Istoria psihologiei, Legile psihologiei, Lista psihologi, Meseria de psiholog, Psihologie, pfa psiholog, psiholog, Psiholog Bucuresti, Psiholog online, Psiholog sector 4, Psihoterapeut Bucuresti, Rolul psihologiei, Scopul psihologiei, Sedinte psiholog, srl psiholog, tehnici de terapie suportiva, Terapie psihologica, Terapie suportiva, Webinar psihologie, Workshop psihologie

Translate »